Over ons

Een nieuwe naam voor een bewezen samenwerking

Evast is een projectontwikkelingsmaatschappij, die is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen EversPartners en Vastbouw BV. EversPartners is al veertig jaar een innovatief bureau voor bouwkunde, constructie en projectondersteuning en Vastbouw BV is een familiebedrijf dat sinds 1983 door heel Nederland (ver)bouwt, ontwikkelt, renoveert en onderhoudt.

Hoewel we pas sinds 2018 onder de naam Evast operationeel zijn, startte onze samenwerking jaren eerder. Tijdens de restauratie van rijksmonument Het Schip in Amsterdam ontdekten we dat onze werkzaamheden, aanpak en kernwaarden naadloos bij elkaar aansloten. Bovendien bleken we beiden te beschikken over een groot netwerk van betrouwbare partners, met wie we al jarenlang samenwerken. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om de samenwerking te formaliseren en daaruit ontstond Evast. Binnen Evast werken we, per project in wisselende teams met vakmensen van EversPartners en Vastbouw BV. Daarmee zijn onze opdrachtgevers verzekerd van de juiste vakkennis en ervaring voor hun project.

Wat u van onze teams mag verwachten

Bij Evast zijn alle teamleden trots op hun werk. Dat komt omdat het stuk voor stuk vakmensen zijn, met liefde voor hun werk. Bedreven én gedreven. Dat is zicht- en voelbaar in alle onderdelen van het werk. In ons tekenwerk, in onze adviezen én op de bouwplaats. Met elkaar maken we de optimale compositie: aantrekkelijke, leefbare en duurzame bouwwerken. Boven alles zijn we duidelijk en transparant. 

Arjan Ceelen, algemeen directeur Vastbouw BV & Vastbouw Vastgoedontwikkeling
“Het succes van dit bedrijf is dat iedereen vanuit passie goede projecten wil neerzetten. Samen iets moois neerzetten.“

Onze projectaanpak

Evast werkt vanuit de gedachte dat samenwerking met alle betrokkenen het meest optimale resultaat geeft. Voor woningbouwprojecten betekent dat bijvoorbeeld dat we samen met de gemeente, stedenbouwkundigen, en (landschaps-)architecten tijdens een aantal workshops gezamenlijk zoeken naar de meest optimale compositie binnen het programma. Eerst bepalen we de ingrediënten en de hoofdlijnen, pas daarna de positie binnen de locatie. We gaan dus eerst met de programmamakers om de tafel, voordat we de plannen voorleggen aan de beslissers. Binnen de compositie staat leefbaarheid voor de bewoners centraal. Wij zorgen er ook voor dat bewoners én omwonenden in een vroeg stadium op een eerlijke, transparante en visueel aantrekkelijke manier worden geïnformeerd over de plannen.

Evast en duurzaamheid

Duurzaamheid gaat verder dan het plaatsen van zonnecellen of een warmtepomp. Voor ons betekent duurzaamheid het bouwen aan een mooie, leefbare en toekomstbestendige omgeving. Wij anticiperen zo veel mogelijk op maatschappelijke ontwikkelingen en vertalen dit naar veranderende woon- of gebruikerswensen. Daarnaast bouwen wij volgens het cradle-to-cradle principe en kiezen wij voor materialen die in de toekomst op een andere plek hergebruikt kunnen worden. Duurzaamheid zit ook in onze werkwijze. Doordat wij alle betrokkenen van een nieuw project vroegtijdig betrekken in de planvorming en omdat wij middelen en materialen efficiënt inzetten, voorkomen wij onnodige vertragingen, extra transportbewegingen of herstelwerk.

mark karlasMark Karlas, directeur EversPartners
“Ik vind herbestemming in combinatie met toekomstbestendig bouwen het optimum van duurzaamheid.”